fredag 1. juni 2012

Hennøya- Silda og Silda- Sandsøya

En ny oppdatering, igår bar det avsted fra Hennøya. Ganske kje dag, strømmen var imot, og en ny dag med motvind. Begynner å bli ganske lei det der. Man bruker utrolig mye krefter, og kommer nesten ikke fremover. Men, vi kom oss fram til Måløy til lunsj, kinamat på kajakktur er undervurdert. Pål var innom å kjøpte en Gopro Hero2,  så nå blir det video i alle varianter. Spennende. Var også innom Kaibutikken, ei sjappe som hadde et ekstremt utvalg av alt mulig. Der har det garantet aldri vært varetelling, og enhver revisor med litt ære ville skydd sjappa. Nye sluker å kaste bort, pluss kniv til Pål. Og det beste, nye ullunderbukser til begge, Aklima i beste kvalitet.
Etter lunsjen, som nødvendigvis tok litt tid, bar det avgårde igjen. Strake veien over fjorden mot Silda, ei lita øy i Sildegapet rett sør for Stadt. Planen var å starte tidlig på Stadt, med et så godt utgangspunkt som mulig. Silda passet bra til denne planen. Da vi kom til øya, fant vi en teltplass like ved ei.hytte. Tenkte det var greit å spørre noen om.dette var greit. Frank dukket opp, og kunne låne ut båtnaustet istedet for telt, vi gikk for dette da det var så fint å sitte der i kveldssolen. Dette var en kjempetabbe. Det vi ikke tenkte på, var at den var uisolert. I telt kan vi fyre med bensin, som gjør at vi får.det godt og varmt, i båthuset var dette umulig. Vi frøs ned i soveposene, som fortsatt var i like kalde. Da vi sto opp kl 6, var det snø ned i 300 meter, og begge var helt stive av kulde. Litt av en start på dagen..

Nå var vi klare for å prøve oss på Stadtlandet. Dette er et område som er kjent for mye grov sjø, og mange båtforlis. Vi startet så tidlig vi klarte, fordi sjøen pleier å være stille om morgenen. Frank, som var gammel fisker, anbefalte oss å være ute på Kjerringa på Stadt kl 9, dette fordi da er det full flo, og dønninger vil ikke bryte så lett. For å ta historien raskt, alt gikk greit og etter planen, men et langt stykke arbeid. Vi satt nesten 6 timer sammenhengende i kajakken før vi kom oss ut. Da hadde vi kommet oss til Kvamsøya. Etter litt benstrekk og sjokolade, bar det videre til Sandsøya. Hadde avmerket noen sandstrender der. Vi fant Rosenlund istedet, hvor vi fikk leid et rom med varme og dusj, deilig.

Stadtlandet var virkelig en opplevelse, utrolig flott og vill natur. Vi var heldige med været, slik at det var forhold vi følte vi behersket. Likevel var det utfordrende, med strømmer, skjær og dønninger som virkelig satte en på prøve. En periode begynte jeg faktisk å få hodepine, det tar på å konsentrere på bølger i timesvis. I alle tilfeller fortjente vi litt komfort i kveld. Nå står hvalgryta på plata og godgjør seg:-) Det blir digg :-)


4 kommentarer:

 1. mye bra lesing her. føles sikkert greit å ha passert stadt.

  SvarSlett
 2. Detta er "very impressing", gutta! Følger med her og seks timer i kajakken med full konsentrasjon om bølger stiller krav til VILJE og KONSENTRASJON. Dette går jo fint! Stå på, vi følger med! Jeg er i Lofoten fra 9. juli, kan det passe å møtes der oppe da? Hadde vært moro og hilst på!

  Mvh
  Erik J.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei,er i Lofoten 9. JULI og ikke 9. juni. Så dere har noe tid.... så det bør vel være rimelig god timing....

   Slett