onsdag 30. mai 2012

Askvoll- Florø og Florø- Hennøya

Mandag hadde vi turens korteste etappe, nærmere bestemt 200 meter. Vi startet med pågangsmot i Askvoll, men fikk vinden og strømmen midt i fleisen. Hadde en framdrift på 3 kmt, og da tok vi i det vi hadde. Fant raskt ut at dette var bortkastet energi, så teltet kom raskt opp igjen.. Vindkast ble målt til 16ms, så det var sikkert greit å vente litt.

Tirsdagen hadde vi bestemt oss for å starte tidlog. Mest for at det pleier å være litt roligere om morgenen, og dette er cunstig mht tidevannet også. Vi sto opp kl 5, og var i båten kl 07.15. Ny rekord :-) Dette bar en bra taktikk, traff bra med tidevannet, og fikk greie forhold på de kryssingene vi måtte gjøre. Padlet sammenhengende i 6 timer, da var vi i Måløy. Ble selvsagt en bedre lunsj der. Vi hadde håpet på et hotell på Måløy, men der var selvsagt alt reservert. Utrolig surt, gledet oss til en varm dusj og god mat. Det var bare å sele på og finne en plass lenger ute. Det dukket opp etter hvert en fin plass, og det ble bad i alle tilfeller, bare litt kaldt.

Idag kom vi oss avgårde ved nitiden. Planke motvind hele dagen. Var bare noen små holmer innimellom det var mulig å få noen små hviler bak. Planen var Måløy, men fant ut at dette var vel ambisiøst. Vi ga oss da vi kom inn til Hennøya, men da hadde vi padlet 28 km med vind på 10-12ms midt i fleisen. Det får holde, lett å dra på seg skader under slike tunge forhold. Nå er det mat som står på planen, det går med.noen kalorier på slike ferieturer :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar