søndag 17. juni 2012

Aspøya- Abelvær

Dagen startet rolig, kaffe som vanlig for å komme igang. Utrolig trivelig å ha med en espresso-kanne på tur. Kaffen blir kjempegod, og smaker enda bedre. Vi kom oss igang ved titiden, det var bare å følge mengden av øyer i Flatanger nordøstover mot Foldfjorden. Flott padleterreng, mange små øyer med sandstrender og flotte teltplasser. Vannet er også veldig klart, alltid like spennende å kikke ned i vannet, stadig noe liv der nede :-)
Været idag var veldig bra, fra morgenen nesten helt vindstille. Vi traff veldig bra med tidevannet, vi trodde egentlig at det skulle bli motstrøm, men neida. Fryktelig vanskelig å anslå, dette blir bestemt av topografien under vann, og dette er vanskelig å tippe.
Turen over Foldfjorden gikk veldig bra, da vi kom fram var det så bra forhold at vi bare fortatte. Hadde ikke fått tatt lunsj ennå, men fant ut at det er bedre å komme over først, og ta lunsjen senere. Foldfjorden er ganske bred, 12km over, dette betyr 2-3 timers padling for å komme over. Været kan skifte ganske mye på denne tiden. Heldigvis var været stabilt når vi dro over, slik at dette ikke var noe problem.
Da vi kom fram til Abelvær, bestemte vi oss for å campe der. Hurtigruta går fra Rørvik kl ni om kvelden, så et er ikke noe å stresse for. Deilig med lunsj, kl4, middagen ble ved 9 tiden, maten har lett for å forskyve seg litt.

I morgen blir det inn til Rørvik. Vi må organisere litt med båten min, den trenger en sikker havn mens jeg er borte.


1 kommentar:

  1. Hei Morten og Poul! Herlig å følge med på denne bloggen. Det høres ut som et barsk og fantastisk eventyr. Riktig god pause de neste dagene og enda bedre tur videre mot nord! Klem, Birgit

    SvarSlett