lørdag 16. juni 2012

Ytterøyværet- Aspøya

Endelig en dag uten nordavind, idag kom den østfra. Dette gjør det morsomt når man skal navigere. Vi prøver å snike oss oppover på lesiden av øyer, og falle ned i medbølger til neste øy. Det er bra med holmer og skjær her, så taktikken holdt bra.
Nå har vi fått opp teltet, fyr på bålet og en stor gryte med Bacalao fra Folldal er fortært. Riktig, Bacalao fra Folldal. Kom over det her i en kilospakke. Faktisk veldig bra. Bare speede den opp litt med hvitløk og chili så blir det helt strålende.

Idag møtte vi dette merkelige folkeslaget. De opptrer i flokk, gjerne 3 eller 4 sammen. De står i båten med en fiskestang i hånden, og redningsvest har de ikke funnet opp. Derimot har de kamuflasjedrakter på, uvisst hvorfor, muligens for at vi ikke skal se de og lure på hva de driver med. Når man snakker til de svarer de bare Seelaaks. Ellers er det ikke mulig å få noe ut av de. Utbredelsen er derimot stor, fra vest for Mandal og ihvertfall helt opp hit. Men, det er sikkert en utdøende rase, siden å stå i båt uten redningsvest sjelden er en god kombinasjon.

Jaja, ellers begynner vi å nærme oss Rørvik. Der har vi tenkt å ta en liten pause. Jeg skal ned til Tangen for å være med på bryllupet til min nevø Emil og Asta Margrethe. Det blir utrolig flott, gleder meg kjempemye. Godt å få en liten pause fra padlingen også. Legger igjen kajakk og utstyr i Rørvik, og tar hurtigrute til Trondheim, og toget derifra. Pål får besøk av familien i mellomtiden. Vi har sikkert godt av litt pause fra hverandre, selv om det ikke har vært noen problemer underveis.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar