søndag 3. juni 2012

Sandsøya- Ålesund og hviledag

Gårdagen startet som det har gjort i det siste. Motvind. Men, egentlig fin dag, noen kraftige regnbyger med sol imellom. Deilig med en god natt søvn på Sandsøya, nå var planen Ålesund. Pål hadde vært litt offensiv, og bestillt hotell til kvelden. Hotell med brygge til kajakkene, selvsagt. Problemet var at det var lovlig langt dit, nesten fem mil i motvind.
I alle tilfeller, det er jo bare å begynne å padle, og se hvor langt man kommer. Vi hadde valgt en ganske åpen veivalg, om Fosnavågen og på utsiden av Hareidslandet. Var nemlig lei av å padle fjorder. Denne planen var grei, helt til vi skulle ut fra Fosnavåg til Flø. Da fikk vi alt været midt i fjeset, igjen. Ble tre timer med sammenhengende jobbing, men kom fram til Flø. Artig havn, forresten. Enorm stenfylling men en knøttliten åpning mot vest av alle ting. Inni havna var det flere sandstrender, lenge siden vi har landet på strand.
Mat var ikke til salgs der, men vi så et skilt som det sto Moods of Norway, og de har jo vafler....har de ikke? Kompisen til Staalnacke var bak disken, vaffeljerna var returnert til Kina, og de hadde ikke ullundertøy, altså bortkastet tid. Men, vi hadde masse mat i båtene, så det ordnet seg.
Fra Flø bar det ut fjorden og rundt Hareidslandet. Desverre gikk roret til Pål istykker like etter at vi kom ut av havnen på Flø. Det samme har skjedd et par ganger for meg også, men da hadde jeg fått ordnet det med en gang. Problemet et at wiren hopper av pedalen, slik at roret ikke virker. Vi hadde ikke noen steder å lande, bratte klipper hele veien, så Pål måtte padle uten ror hele veien til Ålesund. Dette høres sikkert ikke så ille ut, men med bølger, dønninger og vind blir det veldig vanskelig å holde kursen, og kajakkene er laget for ror, slik at de vrir seg raskt i bølgene. Resultatet blir ihvertfall at Pål padlet mye på ene siden for å holde kursen, og ble selvsagt veldig veldig sliten i armen. Dette er raskeste måten å dra på seg skader, så vi prøvde å ta det litt med ro, men likevel...
Hotellet i Ålesund var ihvertfall hyggelig, deilig med egen brygge utenfor hotellet. Passet også godt med en hviledag idag, det har blåst såpass idag at vi ikke hadde kommet videre i alle tilfeller. I morgen satser vi nordover mot Aukra, værmeldingen er litt diffus, så vi får se hva som skjer.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar