søndag 10. juni 2012

Gjerdavika- Røstøya

Jippi, da har vi kommet oss til Sør- trøndelag, nærmere bestemt Røstøya. Øya ligger i Trondheimsleia mellom Hitra og fastlandet, rett sør for Hitratunellen. Egentlig en litt kjedelig dag, sånne store fjorder tar en evighet å bli ferdige med, og det skjer ikke så mye nytt. Heldigvis er dyrelivet ganske aktivt, kongeørn og havørn ser vi daglig, stort sett en 5-6 fugler hver dag, minst. Men, de er vanskelig å komme inn på, letter med en gang de ser oss. Desverre ser de mye bedre enn oss. Stadig vekk er måkene etter ørnen, de er nok livredde for å ha den i nærheten. Måkene er nok kjappere til å svinge. Idag var det faktisk også en Tjeld som var etter ørnen, det er første gang jeg opplever. Til lunsj idag fikk vi derimot en overraskelse. En Havoter fertet oss ikke, og var på krabbejakt rett utenfor oss. Den er egentlig veldig var, dette var andre gang jeg har opplevdt havoteren. Flott skapning.
Dagen idag gikk ganske bra, det var spådd en del vind, men den uteble heldigvis. Det var rolige forhold, og ikke mye vind imot, deilig. Hadde desverre ikke mye krutt idag, så det ble bare litt over 3 mil. Men, men, kan ikke padle like hardt hver dag.
Planen for morgendagen er å komme over på Ørlandet, dette kommer helt an på værforhold og dagsform, men, vi får prøve...Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar