fredag 8. juni 2012

Teistklubben- Kristiansund og Kristiansund- Imarbu

Det regnet hele natten, men på morgenen roet det seg litt. Etter den vanlige kaffen begynte vi å våkne og komme oss igang. Sjøen var stille, så det var fine forhold. Vi padlet opp til Sveggen, i følge Gps-en var det muligheter for lunsj der. Da vi kom dit, viste det at det var stengt for flere år siden. Men, det var benker og platting der, og mat hadde vi i kajakkene, så det var ikke noe stort problem. Etter en bedre lunsj ble det også litt avslapping i solveggen, og alle klærne strødd utover for å tørkes. Ganske umiddelbart etter at Pål og jeg kommer til et sted, blir det seende ut som en tater-camp. Utstyr og klær blir strødd rundt for tørking, og alt mulig blir hengt opp på alle mulige opphengspunkter som rekkverk, lamper, skilt eller liknende.
Etter lunsj bar det videre nordover mot Kristiansund, fra Sveggen måtte vi gå utasjærs hele veien, dette var ikke noe problem med de fine forholdene vi hadde. Men, i dårlig vær kan det være utsatt, ingen skjær å hjemme seg bak.
Vi hadde egentlig tenkt å leie ei rorbu eller liknende når vi kom til Kristiansund, men det var ikke så mye av det inne i byen. Da vi så solveggen og sandstranden ved siden av Thon hotell, ble valget enkelt. Hotell. Vi var begge ganske slitne også, så det passet godt med litt luksus.
Idag var det en litt kje værmelding, hvis 7- 8 ms motvind kan kalles det. Nordover fra Kristiansund kan vi velge flere veier. Enten med å gå uttaskjærs, da slipper vi å bli så påvirket av tidevanns-strømmer, eller innaskjærs for å slippe unna den værste vinden. Med den værmeldingen som var ble det enkelt valg. Innaskjærs for å spare seg for den verste vinden. Da blir det å padle mot strømmen istedet, men, men..
I alle tilfeller, vi hadde blinket ut DNT-hytta Imarbu, ei hytte som ligger helt nede ved havet på den veien vi hadde tenkt. Det passet helt utmerket, særlig fordi i morgen er det også spådd endel motvind, med fint på lørdag og søndag. Da er taktikken å ta en hviledag, slik at man er litt utvilt til de gode dagene. Imarbu lå utrolig fint til. Det var en skoleklasse på avslutningstur da vi kom, men det er bare hyggelig. Bra med litt liv og røre etter mye tosomhet. I morgen skal vi slappe av, tøye støle skuldre og vaske klær. Passerte 1200km idag, begynner å komme et stykke :-)

2 kommentarer:

  1. Bra jobba gutter! Alltid spennende å logge på for å se om det har kommet noen oppdateringer fra kysten :)

    SvarSlett
  2. 12000 km blir sikkert ganske mange padletak, hvor mange tak går det på kilometeren?

    SvarSlett