torsdag 14. juni 2012

Bjugnfjorden- Stokkøya

Nok en dag på jobben. Vi kom oss angårde fra Bjugnfjorden kl 9, med den vanlige vinden, men veldigvis mye svakere enn dagen før. Vi hadde tips om Stokkøya var et fint sted, så vi hadde noen planer om å komme oss dit. Hadde tenkt å få til en lunsj på Lysøysumd, det var nemlig avmerket på kartet at det var et spisested like utenfor. Vi havnet i alle tilfeller langt inne i et boligfelt, uten å se snurten av noe..så da var det å finne fram restene av maten vi hadde, det ordnet seg. Det begynte å blåse opp utover dagen, og etter lunsj var det bare å jobbe i motvind. Vi kom fram på Stokkøya kl 9 om kvelden, da hadde vi ti timer med padling med et snitt på litt over fire kmt. Stitsomt.
Stokkøya, hvilket fantastisk sted. Kritthvit sandstrand med resturant helt nede på stranden. Vi takk en rask dusj før en treretters ble bestillt. Jeg traff heldigvis på kokka før vi bestillte, slik at det ble forklart i klare ordelag at vi hadde padlet langt, og kom til å trenge en solid posjon... Kokka skuffet ikke, fikset en spesial-rett så vi fikk fyllt opp alle tomme lagre.
Stokkøya, eller nærmere bestemt Strandbaren har ganske spesielle overnattingsrom, må nesten bare sjekke det på nettet. Første natt sov vi i et betjeningshus litt lenger bak, men natten etter fikk vi leid et av småhusene oppe i lia bak stranda. Litt samme konseptet som Juvet i Valldal, minimal inngrep i naturen, og med store panoramavinduer med flott utsikt. Må bare oppleves..
Vi skiftet wire på båten til Pål, men hadde bare 1mm, skulle vært 2, får håpe det holder. Hadde også fått en ganske stygg sprekk i siden på kajakken, på med ducktape, får håpe det holder en stund.
Vi tar en hviledag her på Stokkøya, så kommer vi oss videre mot Rørvik :-)
1 kommentar:

  1. Vel fortjent med en stopp på en så fin plass :) ser ut som det falt i smak. Det e no jammen fint i Trøndelag :)

    SvarSlett