søndag 1. juli 2012

Ylvingen - Husvær

Dette var dagen med mye vær. Startet med tåke fra Ylvingen, dette lettet ved Vega.  Padlet gjennom sundet mellom Vega og Igerøya. Derfra bar det nordover om Engelsøya, Tåværet, Bukkøya og Buøyan. Dette området er midt i det grommeste av Helgelandskysten. Det kryr av øyer og holmer, og egentlig litt vanskelig å navigere i. Siden man sitter så lavt i kajakk blir det vanskelig å holde oversikten. Det er egentlig vanlig å gå opp på høye punkter for å få oversikten på hvor man egentlig er. Eller jukse som meg og bruke GPS.

Fra Buøyan bar det over Kilværfjorden, da jeg såvidt var kommet avgårde begynte det å tordne bak meg. Var ikke så mye annet å gjøre enn å fortsette, men igrunnen i ekpress-tempo. Var ikke så fristende å være midtfjords i tordenvær.

Nå hadde jeg siktet meg inn på Havnomaden på Husvær. Dette stedet hadde jeg vært innom for to år siden på dagsbesøk, håpet var at de hadde ledig rom. Var ikke så fristende med telt i plaskende regnvær og torden.

Var utrolig trivelig å komme fram til Havnomaden. Ble møtt på brygga av Bernt, som var velvilligheten selv. Der hadde de både tørkeskap, vaskemaskin, rom og kaldt øl. Kan det bli bedre :-)
Havnomaden er et sted laget av padlere for padlere. Her får du leid rom hvor det er et stort kjøkken der alle kan ordne mat selv. Alt mulig utstyr er til leie, så man trenger ikke ha med seg noe.

I første etasje er det et konsert- lokale samt en pub. Det virket som alle de 42 fastboende på Husvær var innom, utrolig trivelig. Kvelden gikk med på kajakkprat og gamle skrøner. Hyggelig å sosialisere litt, kjenner at det er litt slitsomt å padle alene, savner å padle sammen med Pål.

Hadde egentlig tenkt å fortette dagen etter, værmeldingen var kjempebra, endelig med sørlig vind. Men, det ble for fristende å ta en hviledag på Husvær. Hyggelig å se litt folk, og studere kajakk-bygging til Bernt, samt diskutere årer og få mange tips om leirplassser videre nordover.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar