fredag 6. juli 2012

Tonnes - Bolga

Værmeldingen var ganske bra på torsdag, så det ble en tidlig start fra Tonnes. Sånnda, står opp kl seks, men med mat, riving av leir og pakking av kajakk går det fort to timer. Kl halv ni var jeg da avgårde.

Det var svak sørlig vind, så jeg fulgte øyene Rangsundøya mot Rødøya. Hestmonkallen er et flott syn, og ved Polarsirkeløya møtte jeg hurtigruta. Trivelig. Da jeg kom til Rødøya, lurte jeg på om jeg skulle lage noe mat,men fant ut at jeg skulle sjekke om det var noe å få kjøpt. På Rødøya er det et sted som heter Klokkergården. De har sikkert en hjemmeside. Ihvertfall flott sted som var holdt i gammel stil. En svett padler fikk en kveitebiff i spesialstørrelse. Har vært et lite matvrak de siste ukene, blir liksom ikke helt mett, men denne gangen var det bare såvidt jeg klarte å tømme talerkenen. Nydelig mat.

Fra Rødøya bar det videre mot Bolga. Dette er et fantastisk område å padle i. Svartisen lyser med sin bre, høye spisse tagger på fjellene og flotte øysystemer. En opplevelse. På Bolga møtte jeg to i kajakk, de var ute på sin første kajakk-tur, hadde leid kajakk på Bolga. Etter litt detektiv-arbeid fant jeg ut av det. Marit i butikken på Bolga er en multikunstner, driver butikk, postkontor, kajakkutleie og utleie av overnatting.

Det ble litt fram og tilbake. Var spådd et ufyselig vær, 30mm nedbør og mye vind. Så jeg fant ut at jeg like greit kunne ta det med ro en dag på Bolga. Marit ordnet rom til meg, med vaskemaskin og det hele. Strålende.

Idag ble en rolig dag, kjenner litt i skuldre og albue, må nok bli flinkere til å tøye ut. Været passerte inatt, idag har det vært ganske rolig. Irriterende at værmeldingen ikke er mer presis, men deilig å slappe av. Er nok litt skeptisk til å ligge ute i uvær med teltet, Tore i Moelv G- sport har fått Helsport til å sende nye stenger poste restante til Bodø. Håper disse er mer holdbare.

Planen videre er å komme meg til Bodø. Der er det mulig jeg tar hurtigbåten til Svolvær for å klatre litt sammen med Linda og Morten. Så får vi se om jeg fortsetter videre nordover....jeg vet ikke hva det blir til, synes det er litt sært å padle alene.1 kommentar:

  1. Ta kontakt med ei lokalavis, for et lite intervju. Etterlys noen som ønsker å være med på deler av turen! Det pleier å hjelpe med noen å komuisere med underveis!
    Hilse, Øivind Krogrud.

    SvarSlett