fredag 11. mai 2012

Korshamn-Lista strendene

Torsdag startet vi så tidlig som vi klarte, vi satt faktisk i båtene litt over åtte. Dette fordi det var spådd ganske kraftig vind etter kl 12.
Dette viste seg å stemme veldig bra, eller dårlig.... I alle tilfeller padlet vi nonstop til Vestbygd.., rett sør for Lista fyr. Der rakk vi nesten ikke å komme ut av båtene, før vi ble invitert inn på ei brakke på havna. Der var det en haug av eldre karer som hadde kaffe og kake..og hadde mye å snakke om, samtidig. Støynivået var ialle tilfeller høyt, men veldig trivelig. Det pøsregnet ute, så det var godt med kaffe og kake.
Etter en kort time kom vi oss videre, men vi fikk knapt rundet Lista fyr før vi fikk all vinden midt i trynet. Vi drev rett og slett inn i en liten båthavn på Lista-strendene. Værmeldingen sa at det kom til å bli møkkavær med vind i fleisen, men dette passet greit, da vi nå har holdt på lenge uten hviledag. Desverre var det ikke noe  sted å overnatte der, og ingen av oss var veldig klare for å ligge i telt i flere dager. Dette kan nok ha litt sammenheng med at vi har et lite sovepose-problem på gang. Pål har kjøpt seg en sovepose som er knøttliten, svindyr og iskald. Jeg kjøpte en på postorde som var billig, varm og for liten. Dette betydde at jeg ikke fikk snudd meg i løpet av natta. Denne ble byttet ut med en annen i Kristiansand, slik at jeg også fikk en liten og iskald sovepose.
I alle tilfeller var det et oppslag på kaia på Listra som sa at det var ei leilighet oppe i bygda til leie. Pål mente at de sikkert kom.for å hente oss, og dette skjedde sannnelig. Mor i huset kom med både bil, og krøll-ruller i håret, og der var det både kaffe, lapskaus og kake på bordet. Vi var kommet til himmelen:-) Leiligheten var enda bedre, tv nesten større enn teltet, og med stue, tre soverom og to bad hadde vi god plass, bedre enn et vått telt med kalde soveposer....
Nå slapper vi av, dagen idag har det vært en liten joggetur, litt yoga og mye avslapping. I morgen er det meldt 22 ms fra nordvest, slik at vi kommer nok ikke avgårde før enn på søndag. Da får vi håpe på litt roligere vindforhold. Bilde av Pål foresten viser litt av teiping som kreves med 12 gnagsår, heldigvis begynner det å komme seg....


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar