fredag 25. mai 2012

Bergen nord- Litle Lindås

Det fantastike været bare fortsetter, utrolig deilig å våkne opp i teltet, og bare gå ut og ta en kopp kaffe. Dagens plan er å padle opp til Litle Lindås, en øy 4 mil nord for Bergen. Der har Pål en kompis som har et sommersted. Planen er å ta en hviledag der, siden vi har padlet sammenhengende 7 dager. Kjenner at det er på tide med en pause snart.
For å komme opp til Litle Lindås, må vi gjennom Lurefjorden. Dette er litt smart å time med tidevannet, da det er ganske sterke strømmer der. Det kan faktisk komme opp i hele 7 knop, det er bortimot 10-11kmt. Tidevannstrømmer er egentlig ganske vanskelig. Det er ca 6 timer mellom topp og bunn. I en fjord er dette ganske greit, men når du skal krysse flere fjorder med øyer og greier blir det verre. Strømmene bestemmes av hvor dype sundene er, som avgjør hvor mye vann som kan strømme ut. Dette kommer ikke fram i vanlige kart, da må man ha draft, noe vi ikke har.
I alle tilfeller, etter litt grubling, fant vi ut at vi skulle gjøre det slik at vi gikk inn i Alverstraumen på flo sjø. Dette viste seg å være helt genialt. Vi var litt tidlig ute, slik at vi fikk medstrøms i Lurefjorden. Etter litt padling på fjorden, tok vi lunsj på Feste. Da vi var klare igjen, var det på vei mot fjære, og vi fikk medstrøms hele veien ut fjorden også. Tror det er første gangen vi har klart å få til dette etter planen. Pleier alltid å skjære seg, ned et eller annet vi ikke har tenkt på.

Nå sitter vi på hytta til Roald og bare slapper av. Klær er vasket, og alt som kan lades er ordnet. Neste prosjekt er å klippe håret, Roald hadde med en hårtrimmer, det trengs... Pål påstår jeg ser ut som en Julenisse, hvite kinnskjegg stikker ut under capsen, ikke pent, og utrolig ubehagelig. Ellers skal vi bare slappe av idag :-)
I morgen går turen videre, da forlater vi Hordaland, og inn i Sogn og Fjordane. Det skal bli godt, hordalendinger er ikke lette å komme inn på, de ser rett frem og dundrer forbi i 30 knot i daycruiseren sin. Ganske slitsomt i lengden.

1 kommentar:

  1. Gratulerer med tidevanns-seier! Med-vann er mye bedre enn mot-vann.

    Mens du padler videre, drar klubben din på tur til Ål for å klyve. Frykter det kan bli varmt og trangt i klatreskoa, men ellers tror jeg det blir fint :-). Vi kommer selvfølgelig til å savne dine velmente og alltid hjelpsomme kommentarer.

    Lykke til med sogningene:-)

    ::linda::

    SvarSlett